Torsdag
28. júlí 2011.
Grupputställning med 43 konstnärer i Rådhuset i Reykjavik, öppnar lördagen 30. juli kl. 14:00. 
Utställningen är mycket varierande och färgrik :). 
Lätta förfriskningar kommer att erbjudas på öppningen, men utställningen är öppen till 14. augusti. 

Torsdag 16. juni 2011.
Jag har deltagit i grupputställningar på webben i vår, ma månads tema var “Flower Power”.

Framför är grupputställning i Rådhuset i Reykjavik från 30 juli-14 augusti. Deltagare kommer förmodligen att vara runt 30 personer. 

Sen är här några bilder under progress:

Måndag 30. maj 2011.
Jag har äntligen uppdaterat min hemsida på alla språk. Jag har lagt in större delen av de konstvärk jag målat 2010 och 2011. Jag har dock kvar att ta bilder på några av de nyare konstvärken och sätta in här, vilket jag kommer att göra under närmaste tiden. Jag har även satt upp sidan "Akryl och Recept, eftersom konstvärk i dessa kategorier  har hunnit bli ganska många. Jag har dock inte hunnit sätta in alla bilder där. De flesta av "recepten" är i privat kollektion. Jag har också tänkt mig byta ut gästboken om det är möjligt för att bli av med annonserna som följer med den jag har nu.
Elevutställning i konstskolan;
Myndlistarskoli Kopavogs var dagarna 7-9 maj, här är mitt bidrag:


Tisdag 19. april 2011.
Jag fortsatte hos Sara Vilbergs i Konstskolan i Kopavogur nu på vårterminen. Här är några bilder i progress, större delen är redan inne på 2011 sidan, men jag har kvar att ta bilder på några för att sätta in.

På sista dagen hade vi värdering av terminens resultat, här är jag framför mitt arbete:


Måndag 14. mars 2011.
Grupputställningen "Islänningen och havet" öpnade den 11. februari, och varade till den 6. mars på Islands Sjöhistoriska museum. Gruppen bestod av medlemmar av förening fritidskonstnärer. Här är jag tillssammans með familjen framför mitt bidrag till utställningen.


Torsdag 16. december 2010.
Jag har studerat oljemålning i Konstskolan i Kopavogur (Myndlistarskoli Kopavogs) från september hos Sara Vilbergs konstnär. Riktigt roligt hos Sara och hon har drivit mig till att använda ett bredare spektrum av färger.
Har är tre bilder i progress:

Måndag 30. augusti 2010.
Nu pågår utställning i Rådhuset i Reykjavik igen, denna gången är vi 4 tillsammans, jag själv; Elin Björk Gudbrandsdottir, Gudny Svava Strandberg, Katrin Nielsdottir och Zordis. Utställningen öppnade på lördag, 28. agusti och pågår till 12. september.

Här tll vänstre är jag att sätta upp de små "recept" bilderna som jag har hållit på med nu i år. Till höger syns del av mina större konstvärk.

Tillsammans med min familj framför en del av mina konstvärk på utställningen.

Det är värt att nämna att jag också hade en utställning nu mellan 10-24 juli på Café Sofá i Algorfa i Spanien.


Söndag 28. mars 2010.
Jag har sätt in bilder jag har målat året 2009 efter ett långt uppehåll utan att uppdatera sidan. Jag har ännu en gång varit upptaen med småbarn och har inte målat mycket i lång tid, men har nu äntligen kommit igång igen.
Jag har hållit på med att experimentera med mixed media, både med akryl och olja.
Framför är en grupp-utställning i slutet av agusti i Rådhuset i Reykjavik, samma grupp som 2008. Jag kommer sätta in datum senare......

Onsdag 5. november 2008.
Jag har satt upp en ny sida för konstvärk 2007-2008 och har satt in några av de bilder som jag målat under perioden. Fler bilder kommer senare. Jag har också satt in en ängel från 2007 på änglasidan.

Torsdag 4. september 2008.
Utställningen "Genomskinligt" öppnade den 30. agusti i Rådhuset i Reykjavik. Vi är 5 som visar våra konstvärk där, jag själv; Elin Bjork Gudbrandsdottir, Gudny Svava Strandberg, Katrin Nielsdottir, Katrin Snaeholm och Zordís.

I bakgrunden syns 3 av mina bilder, men dessutom har jag 7 små bilder, alla olja på duk.
Utställningen pågår till 14 september.

Lördag 16. augusti 2008.
Ett och ett halft år har gått utan att jag ändrat hemsidan. Jag har flyttat tillbaka från Spanien, hem till Island igen och har nyligen börjat måla på nytt. Jag skall delta i utställning i Rådhuset i Reykjavik tillsammans med 4 andra konstnärer nu från den 30. augusti till 14. september.

Lördag 14. april 2007.
Som ni kan se på försidan har jag hållit på med att ändra hemsidan, men än så länge har jag bara hunnit med den islänska delen, men kommer så småningom att ta mig igenom alla språken, det kommer dock att ta lite tid på grund av omfång. Jag har också målat litegrann och jobbat med pastel, och har satt in 2 nya pastelbilder. En ängel kommer jag också sätta in snart, men konstvärkssidan för 2007 får vänta lite till.

Lördag 27. januar 2007.
Gott nytt år!
Jag har äntligen satt in nytt ämne på sidan, satte in 4 oljebilder från 2006 och dessutom 2 nya änglar.
"Media Naranja" är fortfarande under progress och ser ut så här nu:

Här kommer sen några bilder av arbetet med en av änglarna jag har satt in på sidan idag:


Måndag 25. desember 2006.
God jul!

Söndag 3. desember 2006.
Desember har hunnit ifatt och några nya änglar har sett dagens ljus. Dessutom har jag några stora bilder i progress och startade jag på den nyaste igår (förra bilden här nedanför) och har jag valt att kalla den "Media naranja" (apelsinhalvor), men här i Spanien är det sagt att våra tvillingssjälar, eller "halva apelsiner" kan vara många....

Senare bilden här ovanför har varit länge under progress och kallas "Rensning".

Torsdag 7. september 2006.
Jag har delat upp sidan igen och nu har mina änglar fått sin egen sida. Jag har också satt in några nya bilder som jag har gjort färdigt nu i år. 

Jag besökte mitt hemland, Island, i agusti och fick där bättre bilder av en del äldre bilder som är i privat egendom. Samtidigt tog jag bilder på några fler äldre bilder som inte fanns på sidan förrut. 
Och så klart tog jag med mig några bilder till Island, som nu hänger uppe för visning på ett kontor i Reykjavik. 

Fredag
14. juli 2006.
Jag bestämmde att sätta in några bilder till under progress, tre av dem är färdiga nu, men andra bilden från vänstre som är 100x100 cm, jobbar jag fortfarande med, samt den sista bilden som jag började på nu i kväll och är 50x50 cm.

Jag har tänkt på att dela upp sidan en gång till eftersom bilderna har blivit ganska många här inne. Jag har tänkt mig att göra en ny kategori för mina små änglar, och kommer jag nog påbörja det arbetet de närmaste dagarna om jag har tid.


Söndag
11. juni 2006.
Jag har varit väldigt upptagen med att måla, här är några bilder under progress:


Söndag 28. maj 2006.
Här är ännu en bild under progress:


Söndag 21. maj 2006.
Jag går nu igenom en av mina "blå" perioder, men igenom tiden har jag regelbundet haft perioder var jag målar mest blå bilder. Jag har dock inte publiserat många av de bilder jag har jobbat med de sista månaderna, men större delen av dem är, just det; blå! Här är en under progress:


Torsdag
20. april 2006.
Så mycket att göra - men för lite tid..... 5 nya på sidan och några under konstruktion, några är färdiga men är inte inne på sidan.... mycket som händer...
....och......-skriv gärna i gästboken!

Söndag
5. mars 2006.
Jag har satt in några nya bilder på sidan och håller dessutom på med flera bilder till, däribland är dessa här:


Onsdag
15. februar 2006.
Jag har inte satt in bilder länge nu, jag har haft fullt upp med att måla nya bilder som jag har tänkt mig visa till sommaren. Men nu är dock en ny oljemålning inne och lite förändringar på sidan, eftersom jag tyckte det hade hunnit bli ganska många bilder på samma sida.
Till slut är här också en bild jag började med förra veckan.


Lördag 14. januar 2006.
Många nya bilder redan inne på sidan, jag har varit ganska duktig på det nya året. Nyaste bilden kom in idag och heter den "Lyckans änge", och är 81 x 100 cm, medföljande är några bilder från arbetet.


Söndag 1. januar 2006.
Nytt år och de första bilderna redan inne på sidan, det är Dans 1 og Dans 2, äntligen klara :) Gott nytt år!

Måndag 26. desember 2005.
Jag har förändrat min sida en del, det räckte inte att göra bara "Skissor", utan jag har också gjort "Pastel", "Vattenfärger" och "Annat", var jag sätter in bilder som inte passar i de andra kategorierna. Dessutom har jag målat några bilder som jag redan har sätt in på sidan. Dans 1 och Dans 2 är ännu under progress, men så här ser de ut idag:


Torsdag 8. desember 2005.

Jag har satt in en ny kategori med det originella namnet "Skissor", var jag har satt in gamla blyerts och pastel skissor jag har hittat hos mig. Där kommer jag i framtiden att sätta in de skissor som inte hör till kategorien "Konstvärk". Förmodligen kommer jag också att göra en kategori som heter "Pastel" eller liknande för mina pastelbilder, men det får framtiden visa.....

Dessutom har jag gjort färdig en bild till som jag jar redan satt in på sidan.

Söndag 4. desember 2005.
Äntligen är hemsidan klar på alla språk, d.v.s. om jag inte hittar något jag vill förbättra...som jag förmodligen kommer att göra.....

Jag har satt in några nya bilder i veckan som gått, var av en från 1994, "I hörnet", men de andra är nya. Jag har placerat dem nederst på kontsvärks sidan.

Jag håller på med några bilder, några utav dem har jag hållit på med sen i våras, men jag började på två stycken under veckan, "Dans 1 og 2" men jag har endast lagt grunden till dem.
Olja på duk, men hur de blir till slut vet jag inte ännu. Det har ofta visat sig att det man har till början är helt annat än slutligt resultat, idéer och färger. Det blir spännande att se vad blir av dessa två......


Söndag 20. november 2005. 
Här på denna sida har jag tänkt mig att skriva regelbundet om de saker jag håller på med, både om de bilder som är färdiga och de som inte är det, samt ett och annat jag kommer på. 

I ögonblicket er mitt största jobb att göra färdig denna hemsida så jag ska kunna fortsätta att måla. Det har tagit mig ett tag att lära mig konsten att göra en hemsida, men nu tror jag iallafall att den islänska sidan snart är färdig och jag hoppas jag hinner också göra färdig den svenska sidan i den närmaste framtiden.

Med att publisera denna sida är jag att "leva min dröm", att dela mina konstvärk med flera, och hoppas jag att ni njuter väl :)

© elin bjork gudbrandsdottir