Jag heter Elin Bjork, vanligtvis kallad för Elín, men jag har sen våren 2005, enligt min kära mormors idé, valgt att använda namnet Bjork på mina bilder. 

Jag har alltid tyckt det har varit roligt att måla och teckna, blyertspenna var min favorit länge, eller tills jag lärde känna oljan på alvar omkring 1992-3. Men jag lät dock jobb och barn ha förgång länge, skapade bara ett fåtal konstvärk varje år ändå tills våren 2005. Tack vare en god väninna som kom med penslar och vattenfärger och sa till mig att börja jobba, så är jag i full fart igen.

Och nu är jag här, kraftigare än någonsin, och njuter av att få måla flesta dagar. Min favorit är kvinnokroppen och mjuka linjer, starka, glada färger och känslor. Med spatel eller pensil i handen målar jag det som anden blåser i bröstet, både förutbestämda bildämnen i huvudet som de bilder jag ser inne i duken. Oljan är min favorit, men jag tycker om att pröva nya saker, acryl, vattenfärger, pastel.......

Hittils har jag varit blygsam och inte visat mina bilder, men med stigande ålder och ökad erfarenhet har jag lärt mig att man alltid skall leva sina drömmar, se dem bli verklighet. Här och nu är min dröm en verklighet, jag lever den!!

© elin bjork gudbrandsdottir